Wie ben ik?

Laat ik mij even voorstellen.

Ik ben Marinka Smit-van Pommeren. Het bakken van lekkere dingen is altijd mijn hobby geweest. Soms heel actief, maar er zijn ook perioden geweest waarin ik nauwelijks een bakblik aanraakte.

In het najaar van 2019 werd ik ziek. In de periode dat ik moest wachten op mijn operatie, ben ik het bakken weer gaan oppakken. Bakken is heerlijk ontspannend en het leren van nieuwe dingen geeft veel voldoening. Ik vind het heel leuk om mijzelf steeds nieuwe dingen te leren en nieuwe creaties te bedenken. Omdat het onmogelijk is om alles zelf op te eten, is het vanaf nu mogelijk om al dit lekkers bij mij te bestellen. Ik heb geen opleiding gevolgd. Ik leer mijzelf vooral vanuit boeken en ik volg online lessen van Kirsten Tibballs. Zij is een Australische patisserie chef.  Af en toe volg ik een cursus bij de Bakery Institute in Zaandam.

Op 1 januari 2022 ben ik gestart met Marinka's Tiny Bakery. Een proces met vallen en opstaan. Het is niet altijd makkelijk om een bedrijf op te starten in combinatie met een fulltime baan. Maar ik krijg veel positieve feedback en dat geeft veel voldoening. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en de ontwikkeling van mijn bakkerij gaat onverminderd door. 

Ik maak alles zelf. Ik werk zoveel mogelijk met seizoensproducten. Tegenwoordig is bijna alles het hele jaar verkrijgbaar. Maar een aardbei is in de zomer toch echt veel lekkerder dan in de winter. Ik maak geen gebruik geen smaakstoffen en conserveringsmiddelen. En zo min mogelijk van kleurstoffen.

Marinka's Tiny Bakery blijft volop in ontwikkeling. Het assortiment is daarom nu nog beperkt. Doel is om mijzelf te blijven ontwikkelen en daarmee het assortiment steeds meer uit te breiden.